در ماده 16 قانون گذرنامه آمده است که :
به اشخاص زیر هیچ گونه گذرنامه برای خروج از کشور داده نمی شود:
- کسانی که به موجب اعلام کتبی مقامات قضایی حق خروج ندارند.
- کسانی که در خارج از ایران به سبب تکدی گری و ولگردی و یا ارتکاب سرقت وکلاهبرداری و یا به عنوان دیگر دارای سوء شهرت هستند.
- کسانی که مسافرت آن ها به خارج از کشور به تشخیص مقامات قضایی مخالف مصالح جمهوری اسلامی ایران است و ماده 17 قانون فوق تأکید دارد که : « دولت می تواند از صدور گذرنامه و خروج بدهکاران قطعی مالیاتی و اجرای دادگستری و ثبت اسناد و متخلفان از انجام تعهدات ارزی طبق ضوابط و مقررات که در آئین نامه تعیین می شود جلوگیری کند.»
و همچنین با توجه به بند 1 و3 ماده 18 قانون گذرنامه اشخاص زیر 18 سال با اجازه کتبی ولی و قیم آن ها و زنان شوهردار با موافقت کتبی شوهر و در موارد اضطراری با اجازه دادستان می توانند برای خروج از کشور گذرنامه دریافت کنند.
ضمن اینکه برخی از دوایر دولتی در مورد جلوگیری از خروج بدهکاران دارای مقررات خاص خود هستند مانند:
ماده 202 مالیات های مستقیم مصوب 3/12/1366 و بخشنامه وزارت امور اقتصادی در مورد جلوگیری از خروج بدهکاران مالیاتی و همچنین بخشنامه IS بندی بانک مرکزی در خصوص شرایط اعمال ممنوع الخروجی بدهکاران بانکی که برای بدهی اشخاص حقوقی 3،000،000،000 ريال و مدیران اشخاص حقیقی در صورت نداشتن وثیقه مناسب 5،000،000،000 ريال در نظر گرفته شده است.
بنابراین مستفاد از قوانین فوق افرادی که ممنوع الخروج هستند 6 گروه می باشند:
1-کسانی که بدهی قطعی مالیاتی دارند 2- کسانی که طبق حکم قطعی دادگاه یا صدور اجرائیه توسط اجرای اداره ثبت دارای بدهی قطعی هستند 3- افرادی که به دلایلی مانند سرقت - تکدگری و کلاهبرداری و یا هر جرم دیگری در خارج از ایران دارای سوء شهرت هستند. 4- کسانی که مسافرت آن هابه خارج از کشور به تشخیص مقامات قضایی مخالف مصالح جمهوری اسلامی ایران بوده و یا به موجب دستور کتبی مقامات قضایی حق خروج از کشور را نداشته باشند 5- افرادی که اخذ گذرنامه و خروج از کشور آن ها، به اراده فرد دیگری مانند پدر، شوهر و قیم محول شده باشد. 6- بدهکاران بانکی
وضعیت استعلام ممنوع الخروجی به صورت اینترنتی و تلفنی
در حال حاضر به علل مختلف بدهکاران از صدور اجرائیه و ممنوع الخروجی خود مطلع نمی شوند و زمانیکه قصد خروج از کشور را دارند در مرزهای زمینی- دریایی و هوایی متوجه ممنوع الخروجی خود شده و متحمل خسارت می شوند.
برای حل این مشکلات هم با توجه به اینکه دادگستری مرجع تظلمات عمومی است افراد فوق باید با مراجعه به دادگستری و یا مرجع صدور اجرائیه و اثبات حقانیت خود ممنوع الخروجی را رفع کنند.
در حال حاضر استعلام ممنوع الخروجی به دو صورت امکان پذیر است و استعلام از طریق تلفن امکان پذیر نیست
1- استفاده از سامانه اینترنتی Exit ban
نکته مهم در مورد سامانه استعلام ممنوع الخروجی از طریق اینترنت Exitban: اطلاعات این سامانه صرفا راجع به ممنوع الخروجی ها و رفع ممنوع الخروجی های مربوط به پرونده های دوایر اجرای اسناد رسمی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور می باشد
جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی در مورد ممنوع الخروجی و راهکار های رفع آن اینجا کلیک کنید
ارسال دیدگاه خود:
-
نظر خود را فارسی بنویسید.
-
نظرات خلاف قانون و با مضامین توهین، تهمت و ناسزا به مقامات ایران و ادیان و ... حذف میشوند.
دیدگاه ها:
ایا افراد مشمول خدمت نظام وظیفه که در خارج از کشور زندگی میکنند هم میتوانند در این سامانه وضعیت خروج خود را ببینند؟ با تشکر
ایا لینک EXITBANبرای کنترل ممنوع الخروجی قابل اعتماد است یا باید به اداره مراجعه کرد
آیا این آدرس سایتی که برای استعلام ممنوعالخروجی در اینجا آمده است برای همة موارد هست یا نه فقط برای سازمان ثبت است؟مثلاً کسی که بدهی مالیاتی دارد هم در اینجا مشخص میشود که ممنوعالخروج هست یا نه؟