یکی از بزرگ ترین دغدغه های خانواده ها در زندگی بحث ازدواج فرزندان و به نحو اولی ازدواج فرزندان ذکور و تعیین میزان مهریه توسط خانواده دختر می باشد . طی نیم قرن گذشته تا کنون بنابر مقتضیات زمان و وضعیت اقتصادی جامعه و فرهنگ و دیدگاه خانواده ها جهت تعیین مهریه علی الخصوص خانواده دختر تغییر کرده است . در دهه های گذشته بحث تعیین مهریه مسئله حاد خانواده ها جهت ازدواج به شمار نمی رفت و با تعیین مهریه ای معقول ازدواجی به صورت ساده انجام و عروس و داماد زندگی مشترک خود را آغاز می کردند.اما به مرور زمان فرهنگ و دیدگاه مردم نسبت به نحوه زندگی تغییر کرده و در سه دهه گذشته به دلیل گرایش مردم به زندگی اشرافی و مادی و از طرفی بحث تورم و در فشار بودن مردم از جهت اقتصادی باعث گردید خانواده دختر جهت اطمینان از پایدار بودن زندگی مشترک و دخترشان در مسئله مهریه سخت گیری کرده و به خیال خود با تعیین مهریه های سنگین مرد را وادار نمایند که نسبت به تعهدات خود در قبال همسرش پایبند باشد . اما این طرز فکر غلط و تعیین مهریه های سنگین علاوه بر اینکه پایه های زندگی مشترک را تحکیم نکرد بلکه باعث سست شدن شالوده زندگی ها گردیده و آمار پرونده های متشکله مهریه در مراجع قضایی بالا رفته و در نهایت به دلیل عدم توانایی مرد جهت پرداخت مهریه با توجه به درخواست زن و اعمال ماده 3 قانون نحوه وصول محکومیت های مالی مرد روانه زندان شده و تارسیدگی به تقاضای اعسار و پذیرش اعسار و پرداخت مهریه به صورت اقساطی در زندان می ماند.با توجه به اینکه در اسلام میزان معینی مهریه برای زن تعیین نشده است و با توجه به احادیث فقط توصیه به رعایت اعتدال در تعیین مهریه شده است. قانون مدنی در مواد ۱۰۸۰ – ۱۰۸۱ و ۱۰۸۲ و تبصره الحاقی آن مصوب 29/2/1376 و مواد 1083 الی 1087 به مبحث مهریه و شرایط پرداخت مهریه در حالات مختلف به زن پرداخته است.اما قانون گذار جهت جلوگیری از تبعات سو تعیین مهریه های کلان که نتیجه آن ازدیاد پرونده های مهریه و نهایتا تشکیل پرونده طلاق شده ، راهکاری با تصویب قانون جدید حمایت از خانواده و قانون جدید مهریه مصوب 1391 مورد لحاظ قرار داد. با توجه به ماده 22 قانون حمایت از خانواده مسئله محکومیت مرد به پرداخت در دادگاه به 3 صورت است :
1-اگر تعداد مهریه کمتر از 110 سکه باشد پس از محکومیت مرد به پرداخت مهریه باید تمام مهریه زن پرداخت گردد و چنانچه مرد از پرداخت امتناع کند با درخواست زن به زندان خواهد رفت تا مراحل بعدی که پذیرش اعسار وی می باشد انجام شود.
2-اگر تعداد مهریه همان 110 سکه باشد باز هم در این صورت مرد باید تمام مهریه را پرداخت نماید در غیر این صورت به زندان معرفی می شود تا مراحل اعسار انجام شود.
3-اگر تعداد مهریه بیشتر از 110 سکه باشد ابتدا مرد به پرداخت 110 سکه محکوم خواهد شد و در صورت امتناع به زندان معرفی خواهد شد و پس از آن دادگاه تمکن مالی مرد را بررسی و در خصوص پرداخت یا عدم پرداخت مابقی مهریه تصمیم خواهد گرفت که آیا مرد استطاعت مالی پرداخت مازاد بر 110 سکه را خواهد داشت یا خیر.
ارسال دیدگاه خود:
-
نظر خود را فارسی بنویسید.
-
نظرات خلاف قانون و با مضامین توهین، تهمت و ناسزا به مقامات ایران و ادیان و ... حذف میشوند.
آخرین مطلب ها:

مراحل انجام طلاق توافقی و نحوه تنظیم دادخواست آن

بررسی مهریه زن از نظر قانون و اسلام

در چه صورتی زن پس از طلاق می تواند نصف دارایی مرد را تملک کند؟

اعسار از پرداخت مهریه و مراحل آن

مقایسه مطالبه مهریه از طریق دادگاه و از طریق اجرای ثبت

در طلاق توافقی مراجعه به مرکز مشاوره خانواده الزامی است

آیا چنانچه زنی مهریه خود را هبه کرده باشد می تواند از هبه خود رجوع کرده و مهریه خود را مجددا مطالبه کند؟

مراحل تنظیم دادخواست و گرفتن مهریه به چه صورت است؟

نحوه محاسبه ارزش مهریه به وجه رایج کشور

دیدگاه ها:
سلام خسته نباشید.میخواستم ببینم ۱..بعدازطلاق زن وازدواج مجددش بازم بهش مهریه تعلق میگیره؟۲..اگه مرد بیمار باشه بیماری حاد به طوری که نتونه کار کنه ودرامدی نداشته باشه بازم درصورت طلاق زن وازدواج مجددش بایدمهریه پرداخت کنه.وقتی که مرد ازهر دوپاش ناقص شده باشه وبیماری سخت وصعب العلآج داشته باشه.وتوانایی مالی برای درمان خودش وحتی امراره معاش خودشو نداره بازهم بایدمهریه پرداخت کنه؟