طلاق دو نوع است : 1- طلاق توافقی 2- طلاق غیر توافقی
طبق آمار در حال حاضر بیش از 30 درصد از پرونده های تشکیل شده بابت طلاق در دادگستری درخواست طلاق توافقی است . دلیل این امر هم تسریع در رسیدگی و سر انجام پرونده در حداقل زمان که منجر به صدور گواهی عدم سازش و نهایتا طلاق و جدایی زوجین است.
مزیت طلاق توافقی
یکی از مهمترین عوامل که زوجین تمایل به انجام طلاق به صورت توافقی دارند انجام کار به دور از هیاهو و دعوا و جنجال علی الخصوص اطرافیان و بستگان با یکدیگر و عدم تمایل به مراجعات مکرر و تشکیل جلسات متعدد در دادگاه ها و اتلاف وقت در راهروهای دادگستری می باشد.اما سوالی که برای زوجینی که در هنگام طلاق توافقی مطرح می باشد این است که تکلیف مسائلی از قبیل مهریه ، نفقه و غیره در طلاق توافقی چه می شود .در پاسخ باید گفت همانگونه که از نام طلاق توافقی مشخص است زوجین هنگام طلاق توافقی می بایستی تکلیف مسائل مطرح در هنگام جدایی را از جمله مهریه ، نفقه ، جهیزیه ، اجرت المثل ، حضانت فرزندان ، نفقه فرزند ، نحوه ملاقات فرزندان پس از طلاق را نیز به صورت توافقی در قالب صورتجلسه چه در خارج از دادگاه و یا نزد وکیل و یا دفاتر اسناد رسمی و یا در مرکز مشاوره خانواده مشخص نمایند که در خصوص موارد فوق به صورت مختصر توضیح توضیح داده می شود.
تکلیف مهریه در طلاق توافقی
مهریه مالی است که مرد در زمان وقوع عقد نکاح متعهد به پرداخت آن به زن می شود و به محض انعقاد عقد زوجیت ، زن مالک مهریه خواهد شد بنابراین در هنگام طلاق ، چه طلاق های معمولی و چه طلاق های توافقی مهریه بدهی مرد به زن است و باید به زن پرداخت شود.در طلاق توافقی مرد و زن در خصوص مهریه به 3 صورت می توانند توافق کنند: 1-انجام طلاق توافقی در قبال بخشیدن کل مهریه توسط زن 2- انجام طلاق توافقی در قبال بخشیدن قسمتی از مهریه توسط زن 3- انجام طلاق توافقی با پرداخت کل مهریه توسط مرد به زن
تکلیف نفقه در طلاق توافقی
نفقه عبارت است از تمام نیاز های مادی زن اعم از غذا ، البسه ، مسکن ، اثاث خانه ، هزینه های درمانی ، هزینه های سفر و ... و آنچه مورد نیاز روزمره زن است با توجه به شان و مقام اجتماعی وی.زوجین در هنگام طلاق توافقی می توانند به هر نحوی که تمایل داشتند در خصوص نفقه زن توافق کنند . باید توجه کرد هنگامی که زوجین به هر نحوی اعم از طلاق های معمولی یا طلاق های توافقی از یکدیگر جدا می شوند مرد موظف است به مدت 3 ماه و 10 روز که" مدت عده " نامیده می شود نفقه تعریف شده را به زن پرداخت نماید.در طلاق توافقی نیز مرد و زن می توانند نسبت به مبلغ نفقه در مدت ایام عده با یکدیگر توافق کنند . نکته قابل توجه اینکه در طلاق توافقی چنانچه زن باکره باشد عده نخواهد داشت و در نتیجه نفقه نیز به وی تعلق نخواهد گرفت.
تکلیف جهیزیه در طلاق توافقی
جهیزیه وسایلی است که در عرف و فرهنگ جامعه ایرانی زن در ابتدای زندگی به خانه مرد می آورد و متعلق به زن بوده و مرد می تواند با اجازه زن از آن منتفع شود.در هنگام طلاق توافقی زن و مرد می توانند نسبت به اثاث البیت منزل به هر صورت که تمایل دارند توافق کنند.
تکلیف اجرت المثل در طلاق توافقی
در طلاق های معمولی در ادعای اجرت المثل زن باید در دادگاه ثابت کند که کارهایی که در زندگی مشترک وظیفه نداشته انجام دهد به دستور مرد انجام داده و قصد تبرع ( انجام کار به صورت رایگان) نداشته است.در این صورت دادگاه حکم به پرداخت اجرت المثل توسط مرد را نیز می دهد اما در طلاق توافقی در خصوص اجرت المثل هم طرفین می توانند توافق کنند.البته باید توجه داشت در طلاق های توافقی معمولا زن نسبت به اجرت المثل ادعایی را مطرح نمی کند.
حضانت فرزندان در طلاق توافقی
با توجه به قوانین موجود حضانت فرزندان تا سن 7 سالگی چه دختر و چه پسر با مادر است و پس از آن بر عهده پدر بوده و نفقه فرزندان در این مدت هم بر عهده پدر است مگر اینکه پدر یا مادر صلاحیت نگهداری فرزندان را نداشته باشند که دادگاه مصلحت فرزندان را برای حضانت ملاک قرار می دهد.در خصوص حضانت فرزندان در طلاق توافقی مرد و زن می توانند به صورت های مختلف توافق کنند مثلا فرزند دختر نزد مادر و پسر نزد پدر باشد یا دختر تا سن 10 سالگی و پسر تا 12 سالگی نزد مادر باشد.در هر صورت نفقه فرزندان بر عهده پدر بوده مگر اینکه در خصوص نفقه فرزندان هم به نحو دیگری با یکدیگر به توافق برسند.
ملاقات فرزندان در طلاق توافقی
موضوع ملاقات فرزندان حقی است که متعلق به هم مرد و هم زن می باشد و مسئله ای است که هیچ یک از طرفین نمی توانند مانع ملاقات طرف دیگر شوند بنابراین در طلاق توافقی طرفین می توانند پس از تعیین تکلیف حضانت فرزندان نسبت به نحوه ملاقات فرزندان خود نیز توافق کنند.
در پایان یاد آور می شود که گواهی عدم سازش که توسط دادگاه ها صادر می گردد به مدت 3 ماه اعتبار داشته و ظرف 3 ماه می بایستی جهت انجام مراحل طلاق به دفاتر رسمی طلاق ارائه شود و چنانچه 1 روز از 3 ماه گذشته باشد باطل شده و دفاتر رسمی طلاق هیچ اقدامی روی آن انجام نخواهند داد.
مراحل انجام طلاق توافقی و نحوه تنظیم دادخواست آن
حضانت فرزندان در طلاق توافقی بر عهده چه کسی است؟
در طلاق توافقی مراجعه به مرکز مشاوره خانواده الزامی است
جهت دریافت مشاوره حقوقی تلفنی در مورد طلاق توافقی اینجا کلیک کنید
آخرین مطلب ها:

مراحل انجام طلاق توافقی و نحوه تنظیم دادخواست آن

حضانت فرزندان در طلاق توافقی بر عهده چه کسی است؟

صیغه طلاق و شرایط آن

نحوه استرداد جهیزیه به چه صورت است؟

در چه صورتی زن پس از طلاق می تواند نصف دارایی مرد را تملک کند؟

حضانت اطفال در صورت جدایی والدین با چه کسی است؟

مطلقه بودن به سه طلاق و نه طلاق

تمکین چیست؟

مقایسه مطالبه مهریه از طریق دادگاه و از طریق اجرای ثبت

اگر مستاجر ملک مسکونی در پایان مدت اجاره ملک را تخلیه نکرد تکلیف چیست؟

نفقه فرزند چگونه محاسبه می شود؟

در طلاق توافقی مراجعه به مرکز مشاوره خانواده الزامی است

طلاق رجعی چیست؟

مراحل تنظیم دادخواست و گرفتن مهریه به چه صورت است؟

شرایط تعلق اجرت المثل و نحله به زن

طلاق توافقی چیست؟

درخواست طلاق از طرف زن به چه صورت است؟

در چه صورتی زن پس از جاری شدن صیغه طلاق از شوهر سابق ارث می برد؟

آیا با ازدواج مجدد مادر ، حضانت فرزند از وی سلب می شود؟

حضانت فرزند پسر یا دختر تا چند سالگی با مادر است؟

نحله چیست و فرق آن با اجرت المثل

حضانت فرزندان پس از رسیدن به سن بلوغ به چه صورت است؟

ارسال دیدگاه خود:
نظر خود را فارسی بنویسید.
نظرات خلاف قانون و با مضامین توهین، تهمت و ناسزا به مقامات ایران و ادیان و ... حذف میشوند.