یکی از مزایا و مزیتی که قانونگذار برای زن در ((عقد دائم)) منظور نموده است دریافت نفقه می باشد.
مبحث نفقه وضعیت و احتیاجات زن به صورت متعارف مورد ملاک و ارزیابی قرار می گیرد و وضعیت مرد ملاک در تعیین میزان نفقه زن نخواهد بود. و چنانچه زن در خانواده متمکن باشد شوهر باید وسایل زندگی و مایحتاج وی را با توجه به طبقه اجتماعی و شأن خانوادگی وی تهیه نماید، و در اینجا متوجه معنا و مفهوم اسلام در قاعده ((هم کفو)) بودن زن و مرد هنگام انتخاب همسر می شویم و دیوان عالی کشور در رأی شماره 23/292 آورده است که:
((در ماده 1107 قانون مدنی کیفیت نفقه که بر عهده شوهر است به طریق متناسب با وضعیت زن مقرر داشته در صورت عادت داشتن زن به داشتن خادم یا احتیاج به هزینه بیشتر برای مسکن و غذا و ... در این صورت حق مطالبه آن را از شوهر خواهد شد.))
حق دریافت و استحقاق نفقه زن بقدری حائز اهمیت است که قانونگذار تا زمانیکه زن وظایف قانونی و شرعی خود را در قبال همسر خود انجام میدهد وی را مستحق دریافت نفقه می داند مگر اینکه ناشزه بودن وی اثبات شده باشد. همچنین در بعضی از موارد طلاق، مانند طلاق رجعیه در صورتیکه در حال نشوز نباشد زن مستحق نفقه خواهد بود. ماده 1109 قانون مدنی: ((نفقه مطلقه رجعیه در زمان عده بر عهده شوهر است مگر اینکه طلاق در حال نشوز واقع شده باشد لیکن اگر عده از جهت فسخ نکاح یا طلاق بائن باشد زن حق نفقه ندارد مگر در صورت حمل از شوهر خود که در این صورت تا زمان وضع حمل حق نفقه خواهد داشت.
آخرین مطلب ها:

مراحل انجام طلاق توافقی و نحوه تنظیم دادخواست آن

نحوه استرداد جهیزیه به چه صورت است؟

حضانت اطفال در صورت جدایی والدین با چه کسی است؟

استحقاق فرزند نسبت به دریافت نفقه تا چه زمانی است؟

نفقه چیست؟

شرایط تعلق اجرت المثل و نحله به زن

انواع نفقه و طریقه پرداخت آن

نحله چیست و فرق آن با اجرت المثل

ارسال دیدگاه خود:
نظر خود را فارسی بنویسید.
نظرات خلاف قانون و با مضامین توهین، تهمت و ناسزا به مقامات ایران و ادیان و ... حذف میشوند.