هر زوجی ممکن است در نیمه های راه طلاق توافقی ،از تصمیم خود منصرف شوند.این انصراف ممکن است در هر مرحله ای از درخواست طلاق توافقی باشد و تاثیر این انصراف،به زمانی که زوجین آن را اعلام میکنند بستگی دارد.
در واقع باید این سوال را مطرح کنیم که انصراف از طلاق توافقی تا چه زمانی امکان پذیر است؟
انصراف از طلاق توافقی را میتوان به دو زمان قبل از صدور گواهی عدم امکان سازش و پس از آن دسته بندی کرد.
انصراف از طلاق توافقی قبل از صدور گواهی عدم امکان سازش:
بدیهی است تا قبل از صدور گواهی عدم امکان سازش در صورتی که یکی از زوجین از طلاق توافقی منصرف گردد،موضوع به طور کلی منتفی مشود و فرآیند طلاق توافقی متوقف و به خودی خود از بین می رود.این انصراف،مانع صدور گواهی عدم امکان سازش خواهد شد.در این باره ماده 25 قانون حمایت خانواده نیز صراحت دارد و مفهوم ماده با توجه به عبارت "عدم انصراف متقاضی" می توان دریافت که هر یک از زوجین میتواند با اراده ی یک جانبه ی خود از طلاق توافقی انصراف دهد.
نکته:
آیا مقصود از عبارت "انصراف متقاضی" در ماده ی 25،انصراف هر یک از زوجین است یا این که انصراف زوجین باید با توافق هر دو صورت گیرد؟
لایحه ی پیشنهادی به مجلس مفید این نظر است که زوجین در انصراف طلاق توافقی نیز باید با هم توافق برسند زیرا در ماده ی 27 از "حصول سازش و انصراف آنان از درخواست طلاق" سخن گفته که ظاهرا ناظر بر توافق در انصراف است که می توان اصطلاحا آن را اقاله ی قرارداد توافق تلقی کرد.هر چند که این نظر قابل بحث است و برای ما و رویه ی قضایی ،نظر دوم (کافی بودن اراده ی یک جانبه ی هر یک از زوجین)اقوی است.
انصراف از طلاق توافقی پس از صدور گواهی عدم امکان سازش:
پس از صدور گواهی عدم امکان سازش،باید ببینیم انصراف از جانب زوج بوده یا زوجه.
-انصراف از طلاق توافقی پس از صدور گواهی عدم امکان سازش توسط زوجه:
طبق ماده 35 قانون حمایت خانواده،در صورتی که زوجه پس از صدور گواهی عدم امکان سازش منصرف شود و ظرف یک هفته پس از تحویل گواهی توسط زوج در دفترخانه حاضر نشود،سردفتر به زوجین اخطار می کند تا در دفترخانه حاضر شوند.اما در صورتی که باز هم زوجه در دفترخانه حاضر نشود،طلاق انجام می شود و به اطلاع زوجه می رسد.
-انصراف از طلاق توافقی پس از صدور گواهی عدم امکان سازش توسط زوج:
از ظاهر ماده ی 35 میتوانیم استنباط کنیم که در صورت انصراف زوج و عدم حضور او برای ثبت طلاق ،طلاق منتفی می شود و گواهی عدم امکان سازش اعتبار اجرا ندارد.
آخرین مطلب ها:

قانون جدید مهریه

انواع مهریه

طلاق بائن چیست؟

محاسبه مهریه به نرخ روز

طلاق خلع و مبارات چیست؟

طلاق رجعی چیست؟

مهر المثل چیست؟

طلاق توافقی چیست؟

طلاق خلع چیست و عده در آن به چه صورت است؟

شرایط طلاق

حضانت فرزندان پس از رسیدن به سن بلوغ به چه صورت است؟

طلاق به حکم دادگاه رجعی است یا بائن؟

ارسال دیدگاه خود:
نظر خود را فارسی بنویسید.
نظرات خلاف قانون و با مضامین توهین، تهمت و ناسزا به مقامات ایران و ادیان و ... حذف میشوند.